T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KIRŞEHİR / MERKEZ - Kırşehir Halk Eğitimi Merkezi

E- YAYGIN KURS AÇMA BASAMAKLARI

 

HALK EĞİTİMİ MERKEZLERİ

Halk eğitimi merkezleri her vatandaşın ilgi, istek, yetenek ve beklentilerine yönelik; mesleki, sosyal, toplumsal, ekonomik, sportif ve kültürel alanlarda ücretsiz olarak düzenlediği kurslarla il, ilçe ve köyler başta olmak üzere eğitim odalarında, ceza ve ıslahevlerinde, rehabilitasyon merkezlerinde, hastanelerde, kamuya ve özel kuruluşlara ait işyerlerinde, örgün eğitim kurumlarına ait binalarda ve bunların dışında ihtiyaç duyulan diğer yerlerde halka eğitim hizmeti götürmektedir. 

Halk Eğitimi Merkezleri kurs açılacak alanları belirler ve kurumda ve kurumun bulunduğu eğitim bölgesinde yeterli sayıda öğretmen ve kadrolu usta öğretici bulunmaması durumunda ihtiyacı, ders ücreti karşılığı görev yapacak istekliler arasından karşılar.

HALK EĞİTİMİ MERKEZİ KURSLARINDA ÖNCELİK

(Hayat Boyu Öğrenme Kurumları Yönetmeliği madde 22)

1) Örgün eğitim ve hayat boyu öğrenme kurumlarındaki öğretmenler ve kadrolu usta öğreticiler

2) Yükseköğretim kurumlarında görevli öğretim üyesi ile öğretim görevlileri

3) Resmî kurumlarda çalışanlardan ihtiyaç duyulan alanda lisans mezunu kişiler

 

Yukarıdaki üç maddeye göre öğretici bulunamaması durumunda her yıl Ağustos ayında usta öğretici görevlendirme duyurusuna çıkılır. Dönem içerisinde ihtiyaç oluştuğunda sıralamada yeterli ücretli usta öğretici bulunmaması durumunda, kursun açılmasından 7 gün önce duyuru yapılması şartıyla komisyonca gerekli iş ve işlemler tekrarlanarak e-Yaygın sistemi üzerinden sıralama yapılır.

Usta öğreticiler ve tüm öğreticiler başvuruları e- yaygın sistemi üzerinden yapacaktır.

 

E- Yaygın sistemine E- devlet şifresiyle girilerek sırasıyla:

1-Başvurular

2-Usta Öğretici Başvurusu

3-Mezuniyet belgeleri( İlkokul, ortaokul, lise, meslek lisesi, ön lisans, lisans, eğitim fakültesi, pedagojik formasyon, yüksek lisans tezli, yüksek lisans tezsiz, doktora)

Not: Birden fazla alandan mezun olanlar mezuniyet belgelerinin hepsini yükleyebilirler. Belgeler doğru yere yüklenmezse sistem puan vermeyecektir.

4-Mezuniyet belgeleri yüklendikten sonra kaydet sekmesine basılacak

5-Mesleki Kurs Bitirme Belgeleri(Ustalık belgesi, 4. Seviye kurs bitirme belgesi, 4. Seviye ve üzeri mesleki yeterlik belgesi) Bu belgelerden var ise bu alana yüklenerek kaydedilecektir.

6-İş Deneyimi Bilgileri(Eğer daha önce eğitici olarak çalışılan süreler var ise E- devletten barkodlu  SGK dökümü çıkarılarak sadece özel ve kamudaki eğitici olarak çalışılan süreler girilecek ve sisteme SGK dökümü yüklenerek kaydedilecektir.)

7-Diğer Belgeler (Bu bölüme usta öğreticilik, antrenörlük, icazet belgeleri yüklenip kaydedilecektir.  Evraklar doğru yere yüklenmez ise sistem doğru puan vermeyecektir.)

8-Kurum ve Kurs Seçimi( Bu bölümde sırasıyla Kırşehir/Merkez/Halk Eğitimi Merkezi seçilecek daha sonra sol tarafta alanımızla ilgili kurs bulunarak kurs seç sekmesine tıklayıp sağ taraftaki kaydet tuşuna basarak kurs başvurumuzu yapmış olacağız.)

9-Başvuruyu Tamamlayın(Bu bölümde telefon numarası- e-mail ve görev talebi alanlarını dolduracağız ve bilgilerimi kaydet tuşuna basıp üst kısımdaki kaydet sekmesine basarak başvuruyu tamamlamış olacağız.)

 

Kadrosuz usta öğreticilerin teslim edecekleri evraklar listesi için tıklayınız.

  

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 29.12.2023 - Güncelleme: 06.12.2024 12:22 - Görüntülenme: 5359
  Beğen | 10  kişi beğendi